Kom med til Global Faglig Samling

Vær med til at tænde faklen for dine kollegaer!

Faglig kamp er forskellig verden over. I Danmark og Europa er udfordringer anderledes end for landarbejdere i Brasilien, blandt bygningsarbejdere i Mellemøsten, for tech-arbejdere i Østen og bilarbejdere i USA. Vi forenes imidlertid af et ønske om stærkt sammenhold på arbejdspladserne. I det ønske kan vi hente inspiration og solidaritet over grænserne, når vi kender hinandens vilkår.

I Danmark og Europa slås vi med social dumping. Det står centralt i vores kamp at få skabt nogle ’værktøjer’, som kan bremse den underminering af løn- og arbejdsvilkår, som arbejdsgiverne, mafiaer og andre bruger. For eksempel som det sker, når vores faglige kolleger i andre EU-lande bliver brugt som våben mod vores fagforeninger og overenskomster.

Konkret har vi derfor brug for organisering, organisering og organisering! Og så også et juridisk værktøj - en 'social protokol' - tilføjet EU-traktaten! Den er et redskab, som vil kunne bruges mod arbejdsgivernes rå angreb på ikke bare vores rettigheder og vores arbejdsliv her i Europa, men også på kollegerne længere væk fra.


Program:

Velkomst: JOHN EKEBJÆRG-JAKOBSEN (Byggefagenes Samvirke).
Taler af PER OLSEN (LO Hovedstaden), KIM BRANDT (3F Aabenraa), SHARAN BURROW, (International LO - ITUC), LUCA VISENTINI (Europæisk LO - ETUC).
Musik: Side by Side


Organiseret af FOA Social- og Sundhedsafdelingen og Byggefagenes Samvirke