Vejen til en læreplads

Få vejledning til at finde den rette praktikplads

Foto: Claus Boesen

At finde en god praktikplads er den vigtigste opgave under din uddannelse. Det er nemlig i dine praktikperioder, du får faget ind under huden, og her du får de bedste muligheder for at dygtiggøre dig i de fagområder, du brænder for. 

Langt de fleste praktikpladser besættes via uopfordrede ansøgninger, og derfor skal du også yde en ekstra indsats for at få praktikaftalen i hus.

Sådan finder du en praktikplads
Brug dit netværk

Gør brug af dit netværk – gennem venner, forældre eller andre bekendte. Flere har også succes med at lave opslag på sociale medier. Måske kender dit netværk lige netop en virksomhed, som har brug for lærlinge.

Se liste med virksomheder

Dansk El-Forbund har indsmalet lister med virksomheder, der har lærlinge, som afslutter deres praktikforløb inde for en og tre måneder. Virksomhederne vil derfor højst sandsynligt snart får brug for en ny lærling.

Vi trækker lister fordelt på region, s du kan finde en virksomhed, der er tæt på dig

Mød op personligt

Når du har fundet en eller flere virksomheder, som du gerne vil søge hos, er det altid en god ide at møde op personligt med din ansøgning. Det viser, at du er selvstændig og ihærdig efter at få en praktikplads hos lige netop den virksomhed. Så drop mobilen og mød op alene uden dine forældre eller andre. 

Få vejledning i din lokalafdeling

Som medlem af Dansk El-Forbund kan altid få personlig vejledning om praktikpladssøgning af en faglig medarbejder hos din lokale afdeling. Personalet i din afdeling har godt kendskab til el-branchen i dit område. Og derfor vil afdelingen også kunne hjælpe dig med at skabe kontakt til relevante virksomheder.