Medlemskab for lærlinge

Langt de fleste lærlinge er medlem af Dansk El-Forbund, og samlet set er vi over 3.000 organiserede lærlinge i Dansk El-Forbund. 

Du bliver en del af den stærk fagforening

Som medlem af Dansk El-Forbund har du en stærk fagforning bag dig. Vi står altid klar til at hjælpe dig. Derfor kan du til enhver tid kontakte din lokale afdeling, hvis der er noget i dit læreforhold, du er i tvivl om, eller hvis du får problemer på din arbejdsplads.

Hvad koster et medlemskab?

Når du går på hovedforløbet og har en uddannelsesaftale koster et lærlingemedlemsskab iDansk El-Forbund 153 kroner om måneden. Husk at beløbet kan trækkes fra i skat. 

Du kan melde dig ind her

Gratis medlemskab for SKP-elever og elever på grundforløb 

Hvis du er i skolepraktik er medlemskab af Dansk El-Forbudn gratis. Og går du på grundforløb er dit medlemskab også gratis indtil du begynder på hovedforløbet. 

A-kasse

Som lærling har du som hovedregel gratis medlemskab af a-kassen. Et a-kasse medlemsskab er dog ikke gratis, hvis man er lærling og over 30 år. Dette gælder for alle a-kasser, da kravet er belsuttet via lovgivning. 

Har du et bierhverv ved siden af dit arbejde som elektrikerlærling, kan du blive pålagt at skulle betale for A-kassen.  Læs om mulighederne ved at klikke her...