Medlemskab for lærlinge

Langt de fleste lærlinge er medlem af Dansk El-Forbund, og samlet set er vi over 3.000 organiserede lærlinge i Dansk El-Forbund. 

Du bliver en del af den stærk fagforening

Som medlem af Dansk El-Forbund har du en stærk fagforening bag dig. Vi står altid klar til at hjælpe dig. Derfor kan du til enhver tid kontakte din lokale afdeling, hvis der er noget i dit læreforhold, du er i tvivl om, eller hvis du får problemer på din arbejdsplads.

Hvad koster et medlemskab?

Når du går på hovedforløbet og har en uddannelsesaftale, koster et lærlingemedlemskab i Dansk El-Forbund 155 kroner om måneden. Husk, at beløbet kan trækkes fra i skat.

Du kan melde dig ind her

Gratis medlemskab for SKP-elever og elever på grundforløb

Hvis du er i skolepraktik, er medlemskab af Dansk El-Forbund gratis. Og går du på grundforløbet, er dit medlemskab også gratis, indtil du begynder på hovedforløbet.

A-kasse

Som lærling har du som hovedregel gratis medlemskab af a-kassen. Et a-kasse medlemsskab er dog ikke gratis, hvis man er lærling og over 30 år. Dette gælder for alle a-kasser, da kravet er belsuttet via lovgivning.

Har du et bierhverv ved siden af dit arbejde som elektrikerlærling, kan du blive pålagt at skulle betale for A-kassen. Læs mere om a-kasse for lærlinge.