100 unge aktive samlet til Årsmøde 2017

I 45 år har unge elektrikere fra hele landet været samlet til årsmøde-weekend, hvor fagforenings- og ungdomspolitik er i højsædet.

”Vi får et landsdækkende sammenhold, hvor vi er fælles om at arbejde mod vigtige mål, der kan gøre vores uddannelse og fag endnu bedre”.

Sådan fortæller 20-årige EUX-lærling, Jesper Langbo Christensen, om årsmødet 2018, der blev afholdt i weekenden fra den 29. september til 1. oktober. Jesper var en af de unge årsmøde-deltagere, som var indlogeret på Metalskolen i Jørlunde. Her skulle de fremmødte blandt andet debattere, udforme og stemme om den handlingsplan, der skal sætte dagsordenen for Dansk El-Forbunds ungdomsarbejde i 2018

Talerstolen var godt besøgt

Inden årsmødet havde de lokale ungdomsudvalg udformet forslag til næste års handlingsplan. Alle forslag blev mødt med stort engagement og ikke mindst debatlyst. Flere deltagere indtog således talerstolen mere end 10 gange under de mange debatter, som weekenden bød på.

Søndag formiddag skulle de mange debatter så tages til efterretning, da deltagerne skulle stemme om det endelige indhold i handlingsplanen. Det blev til en handlingsplan med i alt 23 punkter, som FLU nu skal bruge det næste års tid på at realisere. Du kan downloade handlingsplanen i linket i bunden. 

Ungdomsformand valgt med enstemmigt flertal

Årsmøde-weekenden bød også på valg til formandsposten for ungdommen. Her var den nuværende formand, Morten Ahrendt, på valg igen. Og den 25-årige østjyde fik årsmødets opbakning at føle. Morten blev nemlig genvalgt med et flot enstemmigt flertal. 

Dertil valgte årsmødets deltagere også to repræsentanter til samarbejdsudvalget i FLU. Her blev Mikkel Eriksen fra afdeling Midtjylland og Mathias Gram Christensen fra afdeling Vestsjælland valgt ved skriftlig afstemning. 

Mærk stemningen fra Årsmøde 2017

 

 

Video: Benjamin Rothenborg Vibe