Lønkampagne 2019

Igen i år sætter Dansk El-Forbund fokus på lokal lønforhandling.

Dansk El-Forbund Lønkampagne 2019 logoMedlemmernes løn halter efter i forhold til virksomhedernes overskud. Og gabet ser ud til at vokse. Men det kan vi lave om på. Under overskriften ”DET’ KUN FAIR med mere end peanuts” sætter Dansk El-Forbund igen fokus på lokal lønforhandling.

Gevinsten er skævt fordelt

En analyse foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) viser en stigning i elektrikernes realløn på kun 0,22 procent om året fra 2009 til 2016. I samme periode oplevede virksomhederne en overskudsgrad på 4-6 procent.

Dansk El-Forbund Lønkampagne 2019

Så det overskud, vi lige nu oplever i el-branchen, er skævt fordelt. Men det kan vi lave om på – der er plads til lønstigninger.

For vi kan se, at de medlemmer, som beder om en lønforhandling, ender med en lønstigning. Der er altså håb forude – både kollektivt i virksomheden og personligt.

Følg kampagnen og indberet resultater

På forbundets temaside kan du læse alt om Lønkampagne 2019; finde gode råd til lønforhandling, downloade kampagnemateriale samt løbende følge resultaterne af de mange lokale forhandlinger.

Det er også her, du som tillidsrepræsentant indberetter resultatet af jeres lønforhandling. Når du gør det, kan du være med til at inspirere dine kollegaer til at forhandle løn. Og vi kan kortlægge lønudviklingen, så vi sammen arbejder mod bedre lønvilkår.

Når du er logget ind med dit medlemsnummer, kan du derudover se resultaterne pr. virksomhed.

Du kan også følge kampagnen på forbundets Facebook-side.

Få lærlingene med

Lærlinge kan også forhandle løn. Men kun få gør det. Og det er ærgerligt.

Som tillidsrepræsentant kan du selv bidrage ved at inkludere dine unge kollegaer i den lokale lønforhandling.

Og når det er lærlingens tur, kan du bakke op dine gode råd og erfaring. Lønstigning kan også være andet end kroner og ører. Det kunne for eksempel være særlige fridage, årsbonus eller højere overtidssatser.

Du kan downloade AE’s rapport nedenfor.