Lønkampagne 2018

Årets lokale lønforhandlinger står for døren – og det er i den grad elektrikernes tur til at få en del af kagen

Sidste år blev lønforhandlingen sprunget over mange steder og lønudviklingen er stagneret for elektrikerne. Derfor er der grund til at forvente gode resultater ved årets lokale lønforhandlinger – det er vel kun rimeligt?

Under sloganet ’Hvis du ikke vil nøjes med peanuts’ har vi igangsat en lønkampagne til støtte for tillidsrepræsentanter og medlemmers lønforhandling i foråret 2018. Vi har udarbejdet en række materialer, der kan være med til at sætte fokus på lønforhandlingerne blandt dine kolleger.

Alle har ret til en årlig lønforhandling, og i mange klubber er der tradition for, at tillidsrepræsentanten forhandler lokalaftaler med faste satser og virksomhedens grundløn.

Her på siden vil der ske opdateringer med råd og tips til forhandlingerne. Der er nemlig flere gode argumenter for, at elektrikerne ikke skal ’nøjes med peanuts’:

  • Virksomhedernes overskud er steget kraftigt de seneste år, mens elektrikernes lønstigninger har være meget beskedne.
  • Ledigheden blandt elektrikere er helt nede på omkring 1 procent.
  • Der er omfattende mangel på elektrikere.
  • Dansk økonomi er inde i et solidt opsving.

Når lokalforhandlingen er afsluttet, er det vigtigt, at tillidsrepræsentanten udfylder nedenstående skema Indtast lønoplysninger og sender det til def@def.dk med teksten "lønoplysninger" i emnefeltet. Så sørger vi for at opdatere resultaterne, som du kan følge under fanen "følg lønresultaterne".