Løn og tryghed motiverer din lærling

Lærlinge skaber overskud til virksomheden. Husk at give overskuddet tilbage til virksomhedens lærling med en restaftale og en lønforhøjelse.

Har I lærlinge på korte uddannelsesaftaler? Så skynd jer at aftale en restaftale, inden jeres uundværlige lærling bliver snuppet af konkurrerende virksomheder.

En kort uddannelsesaftale skaber nemlig unødig utryghed og kan i sidste ende skræmme lærlinge væk fra el-faget. Det blev bl.a. fremhævet i artiklen ”Nyt praktikræs stresser lærlinge” fra Avisen.dk, marts 2019.

Lærlinge = overskud

Det betaler sig at have en lærling. Det har beregninger længe vist. Og især den sidste del af læretiden giver det største udbytte.

I folderen ”Hvad koster en lærling?” fordeler overskuddet sig således:

Virksomhedens overskud ved at have en lærling

I folderen (som stadig er under endelig udarbejdelse) kan se du se hele regnestykket. Regnestykket er konservativt sat op, så jeres lærling kan sagtens medføre et højere overskud.

Så der er al mulig grund til at få en restaftale på plads. Og brug samtidig anledningen til at få forhandlet en lønstigning til lærlingen. Det skaber alt sammen ekstra motivation og arbejdsglæde hos lærlingen – frem for utryghed og stress.

Som din fagforening står vi klar til at vejlede både dig og virksomhedens lærlinge til at få forhandlet en aftale på plads