Lille fald i job-forventningerne

… men elbranchens konjunkturtal fortsætter med at være positive

diagram konjunktur 02-21

Forventningerne til de kommende tre måneders beskæftigelse på området elinstallation er ved udgangen af februar en smule lavere en for en måned siden. Det fremgår af tallene bag Danmarks Statistiks (DS) seneste konjunkturbarometer, der netop er udsendt.

Den gode nyhed er, at nettotallet fortsat er positivt: Branchen forventer altså en positiv udvikling på beskæftigelsesområdet.

Nettotallet for februar er 5, mens det i januar var 7. I begge de tilsvarende måneder sidste år var tallet 10.

Nettotallet viser forskellen på procentdelen af de virksomheder i branchen, der for de kommende tre måneder venter henholdsvis en positiv og en negativ udvikling. Et positivt tal udtrykker altså, at flertallet venter en positiv udvikling.

Sådan har synet på fremtiden været ganske længe i branchen – bortset fra sidste forår, da coronanedlukningen satte ind. I april var tallet nede på -40, men det har siden rettet sig gevaldigt op – hvilket blandt andet også afspejles i, at arbejdsløsheden blandt elektrikerne fortsat er lav.

Generelt fortæller DS, at detailhandelens forventninger fortsat falder – men her har den seneste delvise corona-åbning endnu ikke kunnet spille ind. På bygge- og anlægsområdet generelt er nettotallet for beskæftigelsen fra januar til februar faldet fra 5 til 3.