Konjunktur: Lyse elektriker-udsigter

Ifølge Danmarks Statistik er el-installatører ’gennemgående stabilt positive’

konjunkturindikator sep 16

Bygge- og anlægsområdet har positive forventninger til beskæftigelsen. Det fremgår af den seneste konjunkturindikator fra Danmarks Statistik (DS).

Tallet for den sæsonkorrigerede sammensatte konjunkturindikator, der dækker forventninger til både beskæftigelse og ordrebeholdning, er gået fra minus 9 i august til minus 7 i september – altså en positiv udvikling. Når det gælder beskæftigelsen alene, er tallet 5 i september – ligesom i august. Det er ordrebeholdningerne, der er gået fra nettotallet minus 22 til minus 19.

I denne måneds konjunkturindikator fra DS fremhæves el-installatørerne som den branche, der gennemgående er mest stabilt positiv: ”Det seneste halve år har indikatoren kun haft positive værdier. I september sidste år var det den eneste branche, der var ikke-negativ,” hedder det.

Og også for september er det sammensatte konjunkturtal for el-installatørerne blevet bedre. I august var det 2, mens det i september var steget til 4 –  se DS's tabel herunder (også diagrammet øverst i artiklen kommer fra DS' konkunkturindikator).

tabel konjunktur sep 16