Kend arbejderhistorien og vind julepræmier

Julekalender og nytårstale på dagsordenen hos Selskabet For Arbejderhistorie

Hvem var de to fodboldspillere fra arbejderklubben Fremad Amager, der som ganske unge i 1975 drog videre til en professionel karriere i Ajax Amsterdam? Valget står mellem Preben Elkjær og Ivan Nielsen, Søren Lerby og Frank Arnesen samt Morten Olsen og Klaus Berggreen.

julequiz og -kalender hos SFAH

Spørgsmålet er en del af årets julequiz fra Selskabet For Arbejderhistorie (SFAH). Selskabet blev på den nyligt overståede kongres i Dansk El-Forbund tildelt den ene af de to kulturpriser, og nu fortsætter selskabet aktiviteterne med fornyet styrke.

En af aktiviterne er altså en julequiz, som af gode grunde allerede er godt i gang. Men man kan sagtens nå at være med og både vinde en hovedpræmie bestående af en frokost for to på Arbejdermuseets Cafe & Øl-Halle samt en række mindre præmier.

På den mere alvorlige dagsorden står blandt andet både et foredrag om ‘det røde kabinet’ i 1960erne og om, hvordan gik det med en ‘arbejderregering’ i 1980erne, en nytårstale af og med Preben Wilhjelm og en cafésamtale om Socialdemokratiets tilstand.