Kampdag under opsejling

Den 8. marts skydes i gang den 6. marts på Arbejdermuseet og fortsætter med aktiviteter på selve dagen

Skærmdump: 8. marts 2019 på Arbejdermuseet

Den 8. marts er Kvindernes Internationale Kampdag, og det markeres med mange arrangementer. Arbejdermuseet tager forskud på kampdagen allerede onsdag den 6. marts og sætter fokus på håndværksfagene, hvor der stadig er plads til forbedring på flere områder.

Hvem bør gå forrest, og hvad skal der til for at ændre kulturen i håndværksfagene? Sådan lyder spørgsmålene forud for et gratis fyraften-debatmøde, der vil folde sig ud i tre runder.

På selve dagen – den 8. marts – er der selvfølgelig også arrangementer i forskellige sammenhænge. Et af dem foregår på Christiansborg, hvor en lang række fagforbund står bag en ligelønskonference.

Konferencen hat titlen ’Ligeløn – sig det højt’ er en fortsættelse af kampagnen ’Del din løn – tal om løn for ligeløn’. Som navnet antyder, arbejder kampagnen for større åbenhed om løn – og ligeløn.

Historien om den 8. marts strækker sig langt tilbage, og ideen menes første gang at være præsenteret af Klara Zetkin i København i 1910 på et møde arrangeret af Socialistisk Internationale. I 1975 anerkendte FN dagen som den internationale kvindedag.Kampdag: 8. marts - kalenderbillede