Juleulykken kan være en arbejdsskade

Arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring dækker, hvis en ansat kommer til skade ved julefrokosten. For det meste …

Der er en måned til juleaften, og sæsonen for julefrokoster er i gang. De er ikke altid helt ufarlige, men som udgangspunkt dækker arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring, hvis en ansat kommer til skade under en officiel julefrokost.

juleulykke 2

Det gælder dog ikke altid – og især ikke, hvis tilskadekomsten sker under en mere privat fortsættelse af festen. Men under alle omstændigheder skal en skade anmeldes, for at den senere kan udløse erstatning.

Ifølge Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) vil en skade kunne anerkendes som en arbejdsskade, hvis den er opstået under personalefest, der har haft til formål at motivere og styrke samarbejdet for virksomhedens medarbejdere. Derimod gælder det for alle fester, at ulykker, der sker under en mere privat fortsættelse af festen, ikke er omfattet af loven.

AES skriver, at dette gælder uanset, om tilskadekomne fortsat opholder sig på arbejdsstedet. Altså: Hvis festen officielt er slut, men man forsætter med at opholde sig på arbejdspladsen og kommer til skade på dette tidspunkt, er det ikke længere arbejdsgiverens ansvar.

Under alle omstændigheder vil spørgsmålet om en erstatning komme an på en konkret vurdering. På AES’ hjemmeside kan man se, hvilke spørgsmål der typisk stilles i forbindelse med en undersøgelse af en arbejdsskadesag efter en julefrokostulykke.

julebord

Velbekomme – og pas nu på derude