Julehilsen til dig som tillidsvalgt

Tak for din indsats for det faglige fællesskab i Dansk El-Forbund.

Billede af forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen Dansk El-ForbundDin indsats på arbejdspladsen er et centralt led i at skabe ordentlige og sikre arbejdspladser.

Det er altid et stort arbejde at være tillidsvalgt, men i 2020 blev det med corona-pandemien et særligt år – også som tillidsvalgt, hvor der både er kommet mere fokus på sikkerhed og hygiejne, og der har været behov for lokale aftaler i forbindelse med hjemsendelse eller arbejdsfordeling.

Jeg håber, der i 2021 bliver lys for enden af corona-tunnelen, men det vil forsat påvirke os både privat og på arbejdet, så det understreger blot behovet for stærke faglige fællesskaber.

I det store fællesskab i FH har der været travlt med at udforme trepartsaftaler på grund af corona-pandemien, men også en trepart om lærlingeuddannelserne, som skal sikre, at vi også i fremtiden får uddannet faglærte elektrikere.

Corona-pandemien har desværre betydet, at vi måtte udskyde vores topmøde for jer tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, og vores grunduddannelser til nyvalgte tillidsfolk er blevet udskudt, men vi satser på at komme stærkt tilbage i 2021.

Til plus-siden i 2020 hører også aftalen om værdig tilbagetrækning. Dansk El-Forbund var med til at skubbe på, og er også i skrivende stund aktiv i lovforslagets høringsproces: Visse dele kan ønskes bedre, men aftalen i sig selv var en sejr.

Vores jule- og nytårsønske er, at alle de mange tiltag vil sætte en stopper for pandemien, så vi igen kan koncentrere os 100 procent om at sørge for bedre løn- og arbejdsforhold for medlemmerne – og så selvfølgelig at sætte flere aftryk i klimaindsatsen til gavn for os alle.

Glædelig jul og godt nytår!

Jørgen Juul Rasmussen

Forbundsformand