Julehilsen 2020

I 2020 var de to største begivenheder for Dansk El-Forbund indgåelsen af nye overenskomster på det private område og coronakrisen

Illustration: Kristof Bien, 2020

Godt og skidt | I 2020 var de to største begivenheder for Dansk El-Forbund (DEF) indgåelsen af nye overenskomster på det private område og coronakrisen. OK20 var en positiv begivenhed, hvor samlet 76,3 procent af de afgivne stemmer sagde ja, og stemmeprocenten blev flotte 64.

Coronakrisen derimod kunne vi godt have undværet. Den trækker fortsat dybe spor, og som man kan læse her i bladet, er også elektrikerne ramt – nogle på den meget hårde måde.

Men branchen som sådan er mindre hårdt ramt end mange andre. Først og fremmest fortsætter beskæftigelsen på et højt niveau, og mere eller mindre corona-affødte trepartsaftaler på uddannelsesområdet har sikret tilgangen af unge til faget. Antallet af nye uddannelsesaftaler har efter aftalen i maj været højt, og med en ny aftale her i november er der håb om, at udviklingen fortsætter.

Til plus-siden i 2020 hører også aftalen om ’Arne-pensionen’. DEF var med til at skubbe på og er også i skrivende stund aktiv i lovforslagets høringsproces: Visse dele kan ønskes bedre, men aftalen i sig selv var en sejr. Det planlagte topmøde for forbundets tillids- og arbejdsmiljø repræsentanter måtte corona-aflyses.

Vores jule- og nytårsønske er, at 2021 vil sætte en stopper for pandemien, så vi igen kan koncentrere os 100 procent om at sørge for bedre løn- og arbejdsforhold for medlemmerne – og så selvfølgelig at sætte flere aftryk i klimaindsatsen til gavn for os alle.

Glædelig jul og godt nytår!