Job-optimismen lever fortsat

Udsigterne for beskæftigelse inden for elinstallation er stadig gode

diagram konjunktur dec. 19

Efter en oktober, der satte rekord, når det gælder positive forventninger til fremtidig beskæftigelse i elbranchen, blev tallet for november noget mere afdæmpet, og i december faldt nettotallet igen en smule. Ikke desto mindre er udsigterne for området ’elinstallation’ stadig positive.

Det viser tallene bag Dannmarsk Statistiks seneste konjunkturbarometer. Nettotallet for december på området elinstallation er 10, efter at det var 12 i november og rekordhøje 22 i oktober.

Nettotallet udtrykker forskellen mellem de procentdele af branchens virksomheder, der venter henholdsvis en positiv og negativ udvikling i beskæftigelsen de kommende tre måneder: Når tallet er positivt, venter et flertal en positiv udvikling, og jo højere tallet er, des større er dette flertal.

I december 2018 var tallet 8, så årets sidste tal i 2019 endte altså lidt højere. Baseret på virksomhedernes forventninger er der altså fortsat udsigt til pænt med arbejde til elektrikerne og andre, der arbejder med elinstallation.