Job-optimismen er vendt tilbage

Flere virksomheder ser lysere på fremtiden for beskæftigelsen på el-området

Nu ser det igen lovende ud for elektrikernes beskæftigelsessituation. I hvert fald hvis man skal tro virksomhedernes meldinger til Danmarks Statistik om forventningerne til de kommende tre måneder.

diagram konjunktur 07-20

Med nettotallet 6 er forventningerne i juli atter blevet positive. Tallet viser forskellen mellem de procentdele af virksomheder inden for området el-installation, der venter henholdsvis en positiv og negativ udvikling på beskæftigelsesområdet de kommende tre måneder. Når det er positivt, venter flertallet en positiv udvikling, og omvendt når det er negativt.

Tallet 6 kommer efter en periode med negative tal – altså negative forventninger til beskæftigelsen. Bunden blev nået i april med tallet minus 40 efterfulgt af minus 25 og minus 17 i maj og juni. I juli er de positive forventninger igen tilbage og tallet ligner tallene fra begyndelsen af året før corona-nedlukningen satte sine spor.

Situationen gælder ikke kun el-området:Danmarks Statistik har i dag offentliggjort det nye konjunkturbarometer og konstaterer, at ’der er positive takter i konjunkturbarometrene for erhvervene i juli’.

Den største stigning ses for detailhandlen, hvis sammensatte konjunkturindikator med nettotallet 10 er langt over samme måned sidste år, hvor tallet var 3, fremgår det. På bygge- og anlægsområdet generelt er nettotallet for beskæftigelsesforventningerne steget fra minus 7 til minus 1.