Job-optimismen er tilbage

El-branchens forventninger til beskæftigelsen er nu højere end før corona-krisen

diagram konjunktur 10-20

Så er der igen godt nyt til elektrikerne i Danmarks Statistiks konjunkturindikator: Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder på området elinstallation er med nettotallet 11 det højeste hidtil i 2020.

Forventningerne er altså også højere end i januar og februar, hvor corona-krisen endnu ikke var slået igennem. I begge måneder var tallet 10. Krisen markerede sig for fuld styrke i april, hvor nettotallet faldt til minus 40.

Et nettotal udtrykker forskellen mellem de procentdele af virksomheder, der venter henholdsvis en positiv og negativ udvikling på beskæftigelsesområdet de kommende tre måneder. Er tallet positivt, venter flertallet en positiv udvikling, og omvendt når det er negativt.

På området elinstallation har tallene været positive siden juli og stigende siden august. Det stemmer også godt overens med den faktiske beskæftigelsessituation. Her har arbejdsløsheden blandt medlemmerne i Dansk El-Forbunds a-kasse været faldende, siden den i maj nåede årets hidtil højeste niveau.

Med dagens tal fra Danmarks Statistik ser det altså klart ud til, at maj-tallet for arbejdsløsheden ikke vil blive overgået i 2020.