Industriens Pension kåret som årets globale investor i infrastruktur

Industriens Pension modtager international pris som den bedste globale investor i infrastruktur via fonde. Investeringer i infrastruktur har i mange år bidraget positivt til medlemmernes afkast

Industriens Pension, hvor mange medlemmer af Dansk El-Forbund gennem overenskomsten har deres pensionsordning, har modtaget en fornem international pris for selskabets investeringer i infrastruktur, der i alt udgør 24,5 mia. kr. Bag kåringen står en række eksperter og organisationen IPE (Investment & Pensions Europe), der hvert år samler store investorer fra hele verden til prisuddelingen ’IPE Real Assets & Infrastructure Global Investor Awards.’

Prisen er bl.a. givet for mange års gode afkast til medlemmerne fra investeringer i bl.a. solcelleparker, vindmølleparker, fibernet og meget andet infrastruktur.

- Det er virkelig en pris, som vi er glade for. Infrastruktur har sikret gode langsigtede afkast, og samtidig er vores voksende investeringer i energiinfrastruktur som fx vindmølleparker, solcelleparker og biogas helt afgørende for vores bidrag til den grønne omstilling, siger chef for Real Assets i Industriens Pension, Jan Østergaard.

Vedvarende energi, fiberudrulning og elbil-ladestandere

I konkurrence med pensionsselskaber fra hele verden vandt Industriens Pension prisen i kategorien Indirect Strategy’, der er en af IPE’s såkaldte guldkategorier. Området omhandler investeringer via specialiserede fonde, der investerer i bl.a. vedvarende energi, transmissionsanlæg, digital infrastruktur som eksempelvis fiberudrulning, elbil-ladestandere, transportinfrastruktur og investeringer i social infrastruktur som f.eks. hospitaler og skoler.

- Industriens Pensions 15 år gamle infrastrukturprogram udgør bedste globale praksis på mange niveauer: Størrelse, sofistikeret tilgang, diversifikation og langsigtede resultater, lød det bl.a. i en skriftlig kommentar fra dommerpanelet ved IPE’s kåring.

Fremhævede investeringer i vedvarende energi

Dommerpanelet fremhævede især den måde, hvorpå Industriens Pension har investeret store beløb i vedvarende energi over hele verden. Her har selskabet gennem mange år investeret betydelige milliardbeløb i infrastrukturfonde, der på vegne af Industriens Pension og andre investorer har skabt mange års gode afkast ved at investere i bl.a. udviklere af vindmølle- og solcelleparker i både Europa, Asien, USA og Sydamerika.

Industriens Pension foretog de første investeringer i infrastruktur i 2006 og har siden gradvist udbygget investeringsområdet. De samlede infrastrukturinvesteringer har siden etableringen af investeringsprogrammet leveret gennemsnitlige afkast på over 11 procent årligt.