Igen: Færre arbejdsløse

Elektrikerne fortsætter jobfesten, og arbejdsløsheden er faldet for anden måned i træk

367 medlemmer af Dansk El-Forbunds a-kasse var i april berørt af arbejdsløshed i kortere eller længere tid, og det samlede antal fuldtidsarbejdsløse elektrikere endte ifølge den seneste statistik på 245. Det svarer til en procent på 1,18.

a-statistik april 18

Dermed er arbejdsløsheden faldet to måneder i træk, efter at den steg kortvarigt ved årsskiftet. Det korrigerede tal for marts endte på 1,23.

Udviklingen følger altså som forudset et mønster, som er set tidligere. Hvis de kommende måneder følger sporet fra sidste år, er der udsigt til yderligere fald de næste to måneder, og den samlede procent kan dermed komme under en.

Sådan er situationen i forvejen i seks af de 11 afdelinger. Lavest ligger igen Bornholm. Afdelingen er nu for anden måned i træk vendt tilbage til det ’sædvanlige’ runde nul, efter at der i februar sneg sig en enkelt arbejdsløs ind i statistikken.

Den næstlaveste procent har afdeling Østjylland. Her er tallet 0,75 mod 0,87 i marts.

Tabellen over arbejdsløshedstal for aldersgrupper viser generelt det kendte mønster. For alle grupper mellem 30 og 44 år er procenten under en enkelt, og lavest ligger de 40-44-årige med 0,61 procent.

Efterspørgslen på helt unge elektrikere fortsætter, og tallet for de 20-24-årige er på kun 1,4 procent. Men generelt er arbejdsløsheden jævnt fordelt, og alle aldersgrupper er under to procent.

a-statistik alder april 18