Hyldest til de første deltidsuddannede i el-installation

Det allerførste kuld af studerende på den nye deltidsuddannelse i el-installation blev udklækket og hyldet, da de modtog deres eksamensbeviser på Københavns Erhvervsakademi

Der var taler, priser, klapsalver og vigtigst af alt eksamensbeviser, da el-branchen tirsdag hyldede de første ni personer i Danmark, der har taget den nye deltidsuddannelse i el-installation på et erhvervsakademi.  Holdet har taget den samme autorisationsprøve som fuldtidsstuderende, og de har deltaget i undervisningen samtidig med, at de arbejdede. Fejringen fandt sted på Københavns Erhvervsakademi (KEA), hvor dimittenterne modtog rosende ord og priser fra henholdsvis forbundsformand i Dansk El-Forbund (DEF) Jørgen Juul Rasmussen og formand for installatørerne i TEKNIQ Henrik Fugmann.

- Sagen er jo, at vi lever i en tid, hvor den teknologiske udvikling hele tiden stiller nye krav - og giver nye muligheder. Jeg er overbevist om, at erhvervsakademierne kommer til at betyde endnu mere i fremtiden, sagde DEF-formand Jørgen Juul Rasmussen til de første studerende i Danmark, der har taget den nye deltidsuddannelse i el-installation. Foto: Københavns Erhvervsakademi. 

Jørgen Juul Rasmussen kom i sin tale blandt andet ind på den teknologiske udvikling og de øgede krav til elektrikerne om specialisering. Han fik også nævnt, at der i den seneste overenskomstaftale mellem DEF og Tekniq blev afsat penge til, at flere kunne komme på erhvervsakademier – for eksempel på deltidsuddannelsen - ligesom at elbranchens parter fik etableret en ny funktionæroverenskomst. Elektrikernes formand kunne også fortælle, at forbundet allerede i dag har omkring 1.600 medlemmer med en videregående uddannelse.

Tradition vs fremtid

- Engang var der måske tradition for at sige: En gang elektriker, altid elektriker. Måske hørte det også med til traditionen, at det kun var elektrikerne, der havde brug for Dansk El-Forbund, mens de, der havde en videregående uddannelse, havde brug for noget andet. Sådan er det ikke længere. Man har også brug for netværket, foreningen for det el-tekniske område og fagforeningen, når man har taget en videregående uddannelse, lød det fra Jørgen Juul Rasmussen, som forudser en lysende fremtid for erhvervsakademierne.

- Sagen er jo, at vi lever i en tid, hvor den teknologiske udvikling hele tiden stiller nye krav - og giver nye muligheder. Jeg er overbevist om, at erhvervsakademierne kommer til at betyde endnu mere i fremtiden, sagde Jørgen Juul Rasmussen, der også er næstformand i bestyrelsen hos KEA.

I næste uge er der endnu en fejring på KEA, når det første hold af fuldtidsstuderende på erhvervsakademiets installatøruddannelse fredag d. 19. januar modtager deres eksamensbeviser.

Fakta om akademiuddannelsen i elinstallation

  • Uddannelsen kvalificerer de studerende til selvstændigt at projektere, tilrettelægge og styre udførelsen af eltekniske installationer, bygningsautomatik og mindre automatiske anlæg.
  • Uddannelsen henvender sig blandt andet til beskæftigede med brancheerfaring, som ønsker mulighed for at søge elautorisation.
  • Uddannelsen tages på deltid og varer op til tre år.
  • Uddannelsen udbydes af Erhvervsakademi Dania i Hadsten, Erhvervsakademi Midtvest i Herning, Erhvervsakademi Sjælland i Næstved, Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg, Erhvervsakademi Aarhus, Københavns Erhvervsakademi og University College Nordjylland i Aalborg.