Hvem skal have Arbejdsmiljøprisen?

Forandringer og ny teknologi er kommet i fokus i årets prisuddeling

Har din arbejdsplads gjort noget særligt for arbejdsmiljøet – og har indsatsen været så særlig, at den har fortjent en pris?

AMP Youtube

Så kan du frem til den 1. februar indstille arbejdspladsen til Arbejdsmiljøprisen 2018.

Prisen uddeles af Arbejdsmiljørådet, der består af repræsentanter for arbejdsmarkedets parter plus tilforordnede repræsentanter for myndigheder og eksperter. Den har været uddelt siden 2006, og rent faktisk uddeles der hvert år priser i fire kategorier. I år et det:

  • Arbejdsulykker
  • Psykisk arbejdsmiljø
  • Muskel- og skeletpåvirkninger
  • Forandringer og ny teknologi

I 2015 gik den ene af priserne for første gang til en decideret el-virksomhed, da Schneider Electric Danmark A/S vandt i kategorien ’Arbejdsmiljø som strategisk element’. Denne kategori er i år afløst af ’Forandringer og ny teknologi’ – en kategori, som ikke mindst er aktuel for el-branchen.

På den særlige hjemmeside, der er oprettet i forbindelse med prisen, kan man læse mere om de forskellige kriterier, der lægges til grund for tildelingen. Blandt andet at arbejdsmiljøorganisation, ledelse og medarbejdere har samarbejdet om og/eller været inddraget i indsatsen, og at indsatsen har medført konkrete resultater. Dommerkomitéen vurderer desuden indstillingerne ud fra de konkrete kriterier, som gælder for den enkelte priskategori.

Efter, at komiteen har afsluttet vurderingerne, vil Arbejdsmiljøprisen blive uddelt ved en temadag onsdag den 11. april 2018 på Axelborg i København. Dagen vil ifølge indbydelsen indeholde et spændende program med forandringer og ny teknologi som omdrejningspunkt.