Hvad med pensionen, hvis du stopper på jobbet?

Når du fratræder dit job, stopper indbetalingerne til Industriens Pension. Mange ringer derfor til Kundeservice for at høre, hvad det betyder for forsikringerne og opsparingen.

- Som arbejdsløs er pension måske ikke det, som du tænker allermest på. Men det er vigtigt at sætte sig ind i, hvad arbejdsløsheden betyder. For eksempel er der mange, som ikke ved, at de i op til 12 måneder efter, at indbetalingen er stoppet, stadig kan have ret til penge, hvis de får en kritisk sygdom, mister erhvervsevnen eller dør. Eller at de selv kan betale ind til deres pension, siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Sådan er du dækket som arbejdsløs

- I op til 12 måneder har du fortsat dine forsikringer og kan få en udbetaling, hvis der sker dig noget. Udgiften til forsikringerne bliver trukket fra din pensionsopsparing, som så bliver mindre.

- Cirka et år efter sidste indbetaling, bliver du hvilende medlem. Det betyder, at du kun har din pensionsopsparing. Den vil vokse i takt med renten, men der går 18 kr. om måneden til administration. 

Hvis du ikke ønsker forsikringerne de første 12 måneder og hellere vil være hvilende medlem, skal du kontakte Industriens Pension.

Betal selv

Hvis du gerne vil fortsætte med at spare op til pension og beholde dine forsikringer, selv om du er arbejdsløs, kan du blive selvbetaler. Det betyder, at du for egen regning betaler til Industriens Pension. Som fleksjobber eller sygemeldt kan det være svært at blive forsikret hos andre selskaber. Derfor er det ekstra vigtigt at overveje, om du skal blive selvbetaler.

Typisk koster forsikringerne 550 kr. om måneden, hvis du er selvbetaler. Prisen er individuel, men hvis du kontakter Industriens Pension, kan de fortælle, hvad det vil koste præcist for dig.

Du kan samle din pension

Hvis du har din pension flere forskellige steder, kan det godt betale sig at samle den ét sted. Så undgår du at skulle betale for administration i flere forskellige selskaber. Du kan godt samle din opsparing i Industriens Pension, selvom du er blevet arbejdsløs.

Yderligere info

Du kan downloade foldere om problematikken her på sitet.