Hvad kan coronavirussen betyde for dit job?

FH’s chefjurist giver svar på spørgsmål om, hvordan du skal forholde dig, hvis din hverdag pludselig bliver påvirket af coronavirussen

I december viste sig de første tilfælde af virussen, som har fået navnet COVID-19, i den kinesiske by Wuhan i provinsen Hubei. Siden er mange døde af virussen, og antallet af smittede er steget med høj hastighed. Virussen er konstateret i det meste af verden.

Flere af Dansk El-Forbunds (DEF) lokalafdelinger får i disse dage spørgsmål fra medlemmer om, hvordan de skal forholde sig, hvis de for eksempel skulle komme i karantæne på grund af risiko for coronasmitte. Eller hvis man er taget på ferie til et område, hvor myndighederne har frarådet at tage hen. Og hvad nu, hvis din arbejdsgiver sender dig hjem, fordi han er bange for, at du smitter dine kolleger?

Chefjurist Peter Nisbeth fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har udarbejdet svar på en række spørgsmål om, hvordan du skal forholde dig, hvis din hverdag pludselig bliver påvirket af coronavirussen.

Svarerne kan findes på FH’s hjemmeside, som du kan tilgå HER.

DEF har desuden lavet en liste med links til en række relevante hjemmesider, der giver svar på spørgsmål om coronavirus. Dem kan du finde HER