Husk at give besked om fritvalgspengene inden 1. august

I Industriens Pensions app er det let at se, hvad det vil betyde for pensionen, hvis du vælger at bruge noget af fritvalgskontoen til ekstra indbetalinger til pensionsopsparingen. I år skal arbejdsgiveren have besked inden 1. august 2021

Sommeren er i gang, og det er snart tid til at vælge, hvordan fritvalgskontoen skal bruges. I år er deadline for valget rykket fra 1. april til 1. august 2021.

Fritvalgskontoen er en del af industriens overenskomst, og arbejdsgivernes indbetalinger til kontoen steg i foråret til 6 procent af lønnen. Du vælger selv, om det skal bruges til ekstra pension, ekstra løn ved feriefridage, seniorfridage eller børneomsorgsdage. Næste år stiger satsen til 7 procent.  

- Fritvalgskontoen giver stor fleksibilitet, og den gradvise udbygning af kontoen giver god mulighed for både at spare ekstra op til pension og fx samtidig have råd til børneomsorgsdage eller seniorfridage. Brugen af fritvalgsmidlerne er en væsentlig overvejelse for alle, og det er vigtigt at være opmærksom på, at deadline for valget i år snart nærmer sig, siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Giv opsparingen et stort løft
Et medlem på 25 år med en løn på 25.000 kr. der gennem et helt arbejdsliv bruger blot en tredjedel af fritvalgskontoen ved de nuværende satser (dvs. 2 procent af lønnen) på ekstra indbetalinger til pension, vil forventeligt have 865.000 kr. ekstra. Det viser en beregning fra Industriens Pension.

I Industriens Pensions app kan du let se, hvad ekstra indbetalinger via fritvalgskontoen vil betyde for din pension.

Hvis du ikke allerede har Industriens Pensions app, kan den hentes i App Store og Google Play. Søg efter Industriens Pension.