Hjælp til jobsøgning

Få hjælp til at finde et nyt job.

Der er mange veje til et nyt job. Til samtalerne med a-kassen og jobcentret lægger vi sammen med dig en plan for, hvordan du kan komme hurtigt videre i job. Og hjælper dig med at udarbejde et cv, som er attraktivt for arbejdsgiverne.

Er du ledig, skal du for at kunne få dagpenge, løbende udfylde en elektronisk joblog over de anstrengelser du gør, for at komme tilbage i job. Jobloggen finder du på Jobnet.dk. Her skal du løbende anføre de jobs, du søger, samt de øvrige jobsøgningsaktiviteter du er igang med. På den måde viser du, at du er aktivt arbejdssøgende.

Du skal som ledig som minimum søge 2 jobs pr. uge, hvoraf det ene skal være opslået, mens det andet godt kan være uopfordret / eller via dit netværk.

Gode råd til jobsøgningen
Brug din lokalafdeling

Din lokalafdeling står klar til at vejlede dig. De kender dit lokalområde og får ofte kendskab til mulige jobåbninger – også jobs som aldrig bliver slået op andre steder. Tal med afdelingen om brancher og virksomheder i området.

Nye kompetencer på cv'et

En anden mulighed er opkvalificering og aktivering. Du kan bl.a. søge om virksomhedspraktik i en privat virksomhed eller på en offentlig arbejdsplads. På den måde bevarer du tilknytningen til arbejdsmarkedet samt får muligheden for at erhverve nye kompetencer. Eller du kan tage kurser eller en jobrettet uddannelse, som giver nye kompetencer at skrive på cv'et.

Brug dit netværk

En vej til et nyt job er at bruge sit netværk – både det professionelle og det personlige. For nogle er det en stor personlig udfordring at netværke, og for andre føles det helt naturligt at tage kontakt til folk i sit netvæk.

Uanset hvordan du oplever det, så er det vigtigt at tænke på, at du ikke beder om et job, når du kontakter folk i dit netværk. Du beder om viden, nye kontakter samt muligheden for at øve, hvordan du præsenterer din erfaring og dine kompetencer. Den indstilling kan også hjælpe dig, når du skal kontakte folk i dit netværk. Det bliver mindre farligt, for du beder ikke om et job men "blot" om viden.

Og nogle gange kan bare det, at du udviser interesse og forhører dig, kaste nye muligheder af sig.

Forbundets jobbørs

I Dansk El-Forbunds jobbørs kan du finde ledige elektrikerjobs og se en samlet oversigt over alle ledige stillinger i el-branchen.

I jobbørsen kan du:

  • ​oprette dit eget CV og se hvilke job der passer til dine jobønsker
  • frigive dit CV til jobformidling og give din fagforening/a-kasse mulighed for at se dit CV, så de eventuelt kan formidle et job til dig
  • søge job via fritekst, oprette en jobagent, søge via dit Jobnet-CV, samt huske job du har fundet

Du kan oprette en jobagent, som kan sende dig en e-mail med informationer om nye jobopslag.

For at bruge jobbørsen skal du logge ind med NemID eller selvvalgt kode.


 

 

Jobbørs