Hils på din byggerobot

Fem arrangementer vil gøre deltagerne klogere på den teknologiske fremtid i byggeriet

Robotterne er klar til at gøre deres indtog på byggepladser – også inden for elektrikernes arbejdsområder. Det samme er droner, 3D-print og anden teknologi, og nu skal fem arrangementer fordelt over hele landet i løbet af efteråret præsentere bygge- og anlægsbranchen for nogle af de nye muligheder.

invitation teknologi-arrangement Tæt på

Dansk El-Forbund er indirekte medarrangør af de fem events, der går under titlen Tæt på – ny teknologi. Det sker via deltagelsen i Bygge-, Anlægs- og Trækartellet (BAT), som er en af flere arrangører. Det hele sker i regi af Build 4.0, der er byggeriets svar på for eksempel Industri 4.0 og Installation 4.0. Øvrige arrangører bag de fem arrangementer er organisationer og institutioner som Dansk Byggeri, Tekniq, Arkitektskolen i Aarhus, InnoByg og Teknologisk Institut.

Eksisterende teknologier

Den nye teknologi vil blandt andet kunne lette arbejdet i byggeriet gennem at udføre nogle af de nedslidende opgaver. Sålede kan den modulære robotplatform fra Robot At Work for eksempel bruges til at udføre fræsearbejde.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at deltagerne introduceres til fremtidens teknologier som allerede i dag bruges på byggepladser eller i tegnestuer, og de vil blandt andet opleve en udstilling med eksempelvis styringsteknologi (drifts- og servicefasen), Virtual Reality, droner, BIM, robotter samt data og hvordan de anvendes. Desuden vil forskellige oplægsholdere give deres bud på, hvordan deres løsninger kan og vil understøtte den teknologiske udvikling i bygge-, anlægs- og installationsbranchen.

Tilmelding

Det første af de fem arrangementer holdes i Aarhus den 11. oktober. Siden rykker de i løbet af oktober og november til Næstved, Odense, Høje Taastrup og Aalborg.

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding.