Har du taget stilling til, hvem der skal arve din pension?

Mere end hver anden dansker har ikke taget stilling til, hvem der en dag skal arve deres pension

’Der er ingen lommer i den sidste skjorte’, lyder en gammel talemåde. Men til gengæld kan der i mange tilfælde være en betydelig arv fra pensionsopsparingen til de efterladte, når man går bort. Derfor er det langt fra ligegyldigt, hvem der står som arving af pensionsformuen.

En ny undersøgelse foretaget af Epinion for Industriens Pension blandt 1.018 danskere viser, at 54 procent af danskere med en pensionsordning ikke har taget aktiv stilling til, hvem der en dag skal arve deres pensionspenge. Samtidig svarer 30 procent, at de ikke ved, hvem der arver pengene.

Ønsker til arv varierer ofte
I Industriens Pension anbefaler forsikringsdirektør Joan Alsing, at man sikrer sig, at den rigtige arving står som begunstiget, så pensionsopsparingen går til den eller de ønskede personer. 

- Det er vigtigt, at du har styr på, hvem der står til at arve pensionen.  Vi anbefaler, at man tager aktivt stilling til, hvem der skal arve, så vi er helt sikre på, at alt er, som medlemmerne selv ønsker. Det er en vigtig overvejelse, for vi ved, at ønskerne til, hvem der skal arve opsparingen, ofte er forskellige fra person til person, siger hun.

Udbetaling til børn eller samlever?  
Hvis man ikke tager aktivt stilling, udbetaler de fleste pensionsselskaber, herunder Industriens Pension, automatisk til nærmeste pårørende. Det kan fx betyde, at det er samleveren og ikke ens børn, som vil få udbetalt pensionen, hvis man går bort.

- Med moderne og skiftende familieformer, hvor alle fx ikke bliver gift, er det ekstra relevant, at man tjekker og aktivt tager stilling til, hvem der står som arving af pensionspengene, siger Joan Alsing.

Hvis du som medlem i Industriens Pension ønsker at ændre, hvem der skal stå som arving af pensionspengene, kan det gøres via ganske få klik på ’Min side’ på industrienspension.dk. Alle medlemmer er naturligvis også meget velkomne til at ringe eller skrive til Medlemsservice i Industriens Pension, hvis man ønsker reglerne forklaret eller har brug for hjælp.

 

Har du aktivt taget stilling til, hvem der skal arve dine pensionspenge, hvis du dør, før pensionen er udbetalt?

 

 

Procentandel

 

Ja

45,9%

 

Nej

54,1%

 

Total

100%

 

 Kilde: Epinion-undersøgelse for Industriens Pension blandt 1.018 danskere i den erhvervsaktive alder.

   
   

Ved du, hvem der arver dine pensionspenge, når du dør?

 

 

Procentandel

 

 

Ja

70,1%

 

 

Nej

29,9%

 

 

Total

100%

 

 

Kilde: Epinion-undersøgelse for Industriens Pension blandt 1.018 danskere i den erhvervsaktive alder.