Har du styr på ferieplanerne?

Der er forår i luften, og sommeren venter lige om hjørnet. Det betyder, at rigtig mange er i fuld gang med at planlægge ferierejser

2023 er det første hele år, hvor corona ikke giver begrænsninger i store dele af verden. Det afspejler sig også i rejselysten blandt danskerne, melder flere af Danmarks største rejseselskaber. 

Hos Apollo Rejser har man lavet en spørgeundersøgelse, hvor man har spurgt danskerne om, hvad de prioriterer at bruge deres penge på. Her svarer 55%, at ferie er noget af det vigtigste at spare sammen til. Og det på trods af tiden med inflation, og hvor høje energipriser har tæret hårdt på danskernes økonomi.

De mest populære destinationer i 2023 er ifølge Spies’ rejsepanel:

1. Grækenland 38 procent

2. Spanien 30 procent

3. Kroatien 7,4 procent

4 gode ferieråd der giver ro i sindet

Er du i gang med at lægge planer for din ferie, så er her fire gode råd, inden du tager afsted:

  • Husk det blå kort, når du rejser i EU

Hvis du rejser i EU samt i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz, giver det blå sygesikringskort dig ret til læge- og hospitalsbehandling på samme vilkår, som borgerne i det land, du rejser i. Det blå sygesikringskort dækker dog ikke, hvis du fx selv skal betale for behandling i det land, du er rejst til, eller hvis du har behov for syge-hjemtransport.

  • Hav styr på rejseforsikringen

Det er en god ide at supplere det blå sygesikringskort med en rejseforsikring. Rejseforsikringen sikrer dig mod en lang række ubehageligheder, som kan blive dyre, hvis du er uheldig på rejsen. Fx hvis du bliver syg, kommer til skade, eller hvis din bagage bliver forsinket. Sørg derfor altid for at have styr på din rejseforsikring inden afgang.

  • Overvej en afbestillingsforsikring

En afbestillingsforsikring dækker, så du kan få erstatning for en allerede betalt ferierejse, hvis du pludselig må aflyse. Fx hvis du selv eller én i din nærmeste familie bliver syg, kommer til skade, mister jobbet eller hvis Udenrigsministeriet fraråder indrejse i ferielandet.

  • Vær opmærksom på, om du har behov for en medicinsk forhåndsvurdering

Rejseforsikringen dækker akut opstået sygdom og skader på rejsen. En medicinsk forhåndsvurdering fortæller dig, om din kroniske eller nuværende sygdom også vil være dækket på din rejse, hvis du får brug for behandling.

Husk at du som medlem af Dansk El-Forbund får 10 % rabat på rejseforsikring i Alka.

Læs mere om rejseforsikring