Grøn koncertstrøm til stor musikfestival

To scener på årets NorthSide-festival får grøn strøm

northside grønfest

Måske har betegnelsen ’grøn koncert’ hidtil mest været forbundet med et ølmærke. Nu kan det også forbindes med grøn strøm til musikken.

Det er den aarhusianske festival NorthSide, der fortæller, at den har en målsætning om at blive Nordens mest bæredygtige musikfestival og i den forbindelse har indgået et samarbejde med forsyningsselskabet E.ON om sikker forsyning af grøn strøm. Ifølge en pressemeddelelse vil 36 procent af den store mænge strøm på 2018-udgaven af NorthSide være grøn.

Festivalen, der holdes på en mark uden fast strømforsyning, har hidtil fået størstedelen af sin strøm fra dieselgeneratorer. I år vil blandt andet to ud af tre scener blive forsynet med grøn strøm. Ifølge NorthSide indebærer den nye løsning:

  • Opsætning af nyt koblingsanlæg som forsynes fra det eksisterende 10kV elnet i Aarhus
  • Opsætning og tilslutning af midlertidige transformerstationer med tilhørende fordelings- og sikringsskab som forbinder koblingsanlæg til lokalt midlertidigt elnet på festivalpladsen
  • Opsætning af lokalt midlertidigt elnet på festivalpladsen
  • Målerhjemtagning med energimåler som integreres til E.ON’s it-systemer
  • Elforsyning fra E.ON havvindmøller i Rødsand II

Målet på lidt længere sigt er, at festivalen skal gennemføres 100 procent på bæredygtig energi.

Selskabet E.ON fortæller om sig selv, at det ’tager del i den grønne omstilling og fokuserer på produktion af energi fra vedvarende energikilder, energinetværk og energieffektive kundeløsninger’.

På eon.dk fremgår det også, at mere end 93 procent af den energi, E.ON producerer i Norden, kommer fra vedvarende og klimaeffektive energikilder. Det svenskejede selskab har også landets største netværk af ladestandere til elbiler.