Gratis jul på Arbejdermuseet

December måned byder på masser af julehygge og aktiviteter for børnene på Arbejdermuseet, hvor medlemmer af Dansk El-Forbund har gratis adgang med ægtefælle/samlever og børn

Julen er for mange årets mest hektiske tid. Derfor kan Arbejdermuseet i København meget vel være et oplagt sted at søge hen midt i virvaret for at finde julefred og fællesskab. Museet sætter i hele december måned alle sejl til med både julehygge, guf og ægte historiske vitaminer. Som altid er der gratis adgang for medlemmer af Dansk El-Forbund (DEF), der tilmed kan tage ægtefælle/samlever og børn gratis med.

Medlemmer af Dansk El-Forbund har gratis adgang til Arbejdermuseet sammen med ægtefælle/samlever og børn.

Gratis juletræsfester

Arbejdermuseets smukke festsal har i næsten 100 år dannet ramme om legendariske juletræsfester for arbejdernes børn. Den tradition genoplives, når museet tre gange i december inviterer alle børn til stor juletræsfest. Billetterne til festerne er allerede revet væk, men det smukt pyntede træ i Festsalen kan nydes, og alle børn kan komme på en sjov skattejagt på museet i hele december.

Fællesskabets symboler

Ligesom juletræet samler børn og voksne i et varmt fællesskab, har fanen gennem tiden samlet forskellige grupper i ønsket om et lige og retfærdigt samfund. Arbejdermuseet opbevarer over 1.200 faner fra fortiden, heriblandt flere faner fra tidligere DEF-afdelinger, men hvad er fremtidens symboler på solidaritet og fællesskab? Det sætter udstillingen ’En blank og vårfrisk dag’ fokus på gennem nyproducerede værker fra en række samtidskunstnere.

Pynt, mad og nostalgi

Museets faste udstillinger juler også. Butiksgaden er festligt julepyntet med granguirlander, butikkerne lokker med hårde og bløde pakker, og Familien Hansens lejlighed fra 1950’erne er pyntet tidstypisk op med adventskrans, nisselandskab og kravlenisser.

Når gæsterne bliver sultne, lokker Café og Øl-Halle ”1892” med bl.a. juleplatte. Til de, der kun er hyggesultne, eller bare vil slutte af med lidt sødt, serverer Kaffebaren varm kakao og julekager, og både børn og voksne kan hygge ved bordene med at klippe 50’er-julepynt til julebordets øl- og sodavandsflasker.

Autentiske gaver

Butikken bugner naturligvis af julevarer såsom julekugler, julekalendere og kalenderlys. Der er også masser af små, billige varer til adventskalenderen og gaveidéer til selve juleaften: Klassiske børnebøger, brætspil som i gamle dage, og museets egne unikke varer. Er der mon ikke en søster, som kunne ønske sig en kop med teksten: Ingen kvindekamp uden klassekamp? Eller en onkel, som med stolthed ville iføre sig en T-shirt med teksten: Working Class Hero?

Åbent mellem jul og nytår

Når julemaden har lagt sig tungt, og gaverne er åbnet og beundret, er det stadig muligt at komme på besøg på Arbejdermuseet, som holder åbent mellem jul og nytår. Eneste lukkedage er 24/12, 25/12, 26/12 samt 31/12-2016 og 1/1-2017. 

Foto: Colourbox