Gør som dine kolleger – tjek pensionen på nettet

Industriens Pension oplever en stor stigning i antallet af medlemmer, der tjekker og tilpasser deres pension digitalt

Ved du, hvor meget du har sparet op via din pensionsordning? Og har du overblik over, hvilke forsikringer du har via ordningen? Det er væsentlige spørgsmål for alle pensionsopsparere, og stadig flere vælger nu at følge og tilpasse ordningen på nettet.

Industriens Pension udbygger hele tiden det digitale univers med nye selvbetjeningsmuligheder til gavn for medlemmerne. Illustration: Colourbox 

To ud af tre medlemmer af Industriens Pension, hvor mange elektrikere har deres pensionsopsparing, som ændrer på størrelsen af deres forsikringer, gør det i dag online. Og fire ud af fem, som ændrer, hvem der skal arve deres pensionspenge, ordner det via selvbetjeningsløsningerne på nettet.

Alle medlemmer af Industriens Pension kan via selskabets hjemmeside logge ind på ’Min Side’ og se alt det vigtige. Herfra kan de ved at benytte NemID få et overblik over deres ordning. Det er for eksempel muligt at se indbetalinger fra arbejdsgiveren, månedens afkast og hvor meget der bliver udbetalt, hvis man bliver alvorligt syg.

Stigende interesse

- Vi oplever i disse år en stigende interesse for at følge sin pensionsordning og for selv at tilpasse ordningen. Vores tal viser, at det har haft stor betydning, at man nu også kan logge på ’Min Side’ fra sin smartphone og tablet, og vi udbygger hele tiden vores digitale univers med nye selvbetjeningsmuligheder, siger Joan Alsing, der er forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Inden for de seneste år er det eksempelvis blevet muligt selv at starte udbetalingen af pension og søge om udbetaling af forsikringerne ved kritisk sygdom og tab af erhvervsevne på nettet. I løbet af årets første fem måneder har tæt på 60.000 medlemmer logget ind på ’Min Side’ på Industriens Pensions hjemmeside for at se nærmere på deres pensionsordning.

Joan Alsing tilføjer, at hvis man foretrækker telefonisk betjening, er man altid velkommen til at ringe til Industriens Pension, der har åbent på telefonerne fra 8.30 - og tirsdage, onsdage og torsdage kan man ringe frem til klokken 20.

På ’Min Side’ kan du blandt andet:

- Se din opsparing

- Se, hvad din arbejdsgiver har indbetalt

- Se dit afkast måned for måned – og sammenlign det med sidste år

- Ændre, hvem der skal have pengene, når du dør

- Tilpasse dine forsikringer – måske har du brug for at få mere eller mindre udbetalt, hvis der sker dig noget

- Søge om udbetaling af forsikringer

- Sætte gang i ekstra indbetalinger til pension

- Starte udbetaling af pension

- Er du over 59 år, kan du se, hvad det vil det betyde for din opsparing, hvis du begynder at holde seniorfridage.