Forventningerne til beskæftigelsen fortsætter fald

Området elinstallation havde i juli de laveste beskæftigelsesforventninger i halvandet år

Danmarks Statistik Konjunkturindikator - beskæftigelse elinstallation 2019 frem til juli

Konjunkturindikatoren for beskæftigelsen på området elinstallation fortsætter årets dalende tendens. Danmarks Statistik (DS) har netop offentliggjort det seneste konjunkturbarometer, som dækker juli, og mens forventningerne til beskæftigelsen på bygge- og anlægsområdet som sådan holder skansen med nettotallet 4 (som i juni), så er nettotallet for området elinstallation faldet til 1 i juli.

Dermed fortsætter en nedadgående tendens, der startede i maj, efter at tallet 14 i april var årets foreløbige højdepunkt. I maj faldt det til 7, og i juni fortsatte det nedad til 5.

Nu er det altså 1. Det er det laveste nettotal på området siden december 2017, hvor tallet var det samme. Tabellen øverst på siden viser udviklingen for elinstallation i år, men tabellen herunder viser udviklingen fra og med december 2017 frem til nu.

Nettotallet viser forskellen mellem procentdelene af virksomheder, der angiver forventninger til henholdsvis en positiv og negativ udvikling i beskæftigelsen de kommende tre måneder. Et positivt tal viser, at flest forventer en positiv udvikling.

Et relativt lavt nettotal er altså ingen katastrofe som sådan. Slet ikke i den nuværende situation, hvor beskæftigelsen på området er tårnhøj. Men tendensen er måske et tegn på en branche, der er noget mindre ophedet end tidligere.

Danmarks Statistik Konjunkturindikator - beskæftigelse i elinstallation dec. 2017 frem til juli 2019