Forventninger til job ser bedre ud

Udsigterne for beskæftigelsen på el-området bliver mindre og mindre negative

Efter et dyk til et sort bundniveau i april er forventningerne til beskæftigelsen på el-området nu igen blevet lidt lysere. Det viser branchens tal, der indgår i materialet bag månedens konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik.

diagram - konjunktur 06-20

Nettotallet for juni er endt på minus 17, og det er dermed steget i begge de to seneste måneder. April markerede et absolut lavpunkt med nettotallet minus 40. I maj steg det til minus 25, og forventningerne er altså nu i juni væsentligt mindre pessimistiske (se diagram herover).

Nettotallet udtrykker forskellen mellem de procentdele af branchens virksomheder, der venter henholdsvis en positiv og negativ udvikling på beskæftigelsesområdet de kommende tre måneder. Når tallet er positivt, venter flertallet en positiv udvikling, og omvendt når det er negativt.

Forventningerne er altså fortsat negative, og de står på den måde i modsætning til situationen i årets første måneder. Tallet var plus ti i både januar og februar. Men så kom en corinavirus på tværs …

bygge- og anlægsområdet generelt er udviklingen den samme. Tallet er faktisk her i juni igen blevet positivt med plus 1 (se tabel herunder). Og helt overordnet fortæller månedens konjunkturbarometer, at alle fire hovederhverv viser fremgang i deres sammensatte konjunkturindikator.

tabel - konjunktur 06-20