Fortsat udsigt til høj beskæftigelse

Danmarks Statistik: Byggeriet konjunkturindikator ligger stabilt

tabel DS

Byggeriets konjunkturindikator ligger jævnt både i forhold til sidste måned og sidste år. Det fortæller Danmarks Statistik (DS) i sin seneste opgørelse på området – konjunkturbarometret.

Den sammensatte konjunkturindikator udtrykker en sammenvejning af vurderet ordrebeholdning og forventet beskæftigelse. Så der er altså fortsat udsigt til masser af arbejde til elektrikerne. Her er tallene positive, når det gælder forventningerne til beskæftigelse og omsætning de kommende tre måneder.

I flere tidligere konjunkturanalyser har ’el-installation’ ligget helt i toppen af forventnings-statistikken, men denne gang er det de mere udprægede ’udendørsfag’, der topper. Eller som DS skriver: ”Som forventet her i foråret er der positive forventninger til beskæftigelse og omsætning i det samlede bygge og anlæg samt i brancherne.”

Elektrikerne kan også glæde sig over, at situationen ser ud til at fortsætte en rum tid endnu. Ifølge konjunkturbarometret er det anlægsentreprenører (7,5 mdr.), byggeentreprenører (6,9 mdr.) samt elinstallatører (5,5 mdr.), der har arbejde til længst tid i ordrebøgerne.

diagram DS 04.17