Fortsat færre AT-reaktioner til el-området

Efter årets første fire måneder har Arbejdstilsynet stadig afgivet markant færre reaktioner til elinstallation sammenlignet med sidste år

Det ser ud til, at Arbejdstilsynet (AT) fortsat farer mere med lempe over for virksomhederne på området elinstallation sammenlignet med sidste år. Men forskellen er ikke helt så markant som for en måned siden.

AT-påbud elinstallation 2019 første fire måneder

I årets første fire måneder er der i alt afgivet 90 reaktioner (se tabellen herover). Heraf var 68 strakspåbud, mens der i fire tilfælde er nedlagt forbud.

I samme periode i 2018 blev der afgivet 114 reaktioner. Altså cirka 21 procent flere. De fordelte sig på blandt andet 90 strakspåbud og seks forbud.

Forskellen er dog ikke helt så markant som for blot en måned siden. Her viste opgørelsen er forskel på næsten 30 procent.

April har altså reduceret forskellen, og hvis man sammenligner tallene fra de to måneder i de to år, minder de også mere om hinanden end de samlede tal for de første fire måneder: I april 2018 blev der afgivet 19 reaktioner, hvoraf 14 var strakspåbud, og to var forbud. I april i år er der afgivet 16 reaktioner, hvoraf 13 var strakspåbud, og en reaktion var et forbud.

Tabellerne herunder viser AT-reaktionerne i de første fire månder i 2018 og reaktionerne i april i henholdsvis 2018 og 2019.

AT-påbud elinstallation 2018 første fire måneder

AT-påbud april 18

AT-påbud april 19