Formanden har jubilæum

Et lille portræt af Dansk El-Forbunds forbundsformand Jørgen Juul Rasmussens i dagens anledning: 25 år som valgt

Den 3. maj 2018 fejrer en af fagbevægelsens rutinerede ledere sit 25 års jubilæum som valgt i Dansk El-Forbund. Jørgen Juul Rasmussens faglige engagement startede allerede i læretiden som lærlingerepræsentant, og i 2006 førte det til formandsposten for alle elektrikere i Dansk El-Forbund.

jjr udsigt

Indsatsen for elektrikerne sker i det daglige samarbejde og i overenskomstforhandlingerne med arbejdsgiverne i Dansk Industri og Tekniq. Men i de seneste år har Jørgen Juul Rasmussen også varetaget medlemmernes interesser som deltager i LO’s forhandlingsdelegation ved tre-partsforhandlingerne, bestyrelsesarbejde i Pension Danmark og som en af initiativtagerne til det internationale elektriker-netværk Global Power Trade Unions sammen med kolleger i USA, Australien, Irland og de øvrige nordiske lande.

Internt i Dansk El-Forbund står Jørgen Juul Rasmussen i spidsen for en løbende udvikling og tilpasning af organisationen. Som erfaren forhandler kender han både til at dyrke stædigheden og samtidig slå til, når nye muligheder viser sig.

Overvejelser om en sammenlægning med Dansk Metal blev lagt i skuffen i 2012, og siden da er kræfterne lagt i at sikre en klar fagspecifik profil for forbundet. Resultatet er et generelt stigende medlemstal og en historisk høj tilgang af unge medlemmer.

Samtidig er Dansk El-Forbund centralt placeret i diskussionerne om den massive udvikling på det el-tekniske område og de nye udfordringer til elektrikernes ansættelsesforhold og videregående uddannelse.

Mange medlemmer i Dansk El-Forbund har lagt ører til formandens underholdende historier fra karrierens start på skibsværftet B&W og Berlingske Tidendes trykkeri – to disruptede og nu hedengange københavnske arbejdspladser. Pointen er altid, at konstant efteruddannelse er et grundvilkår. Derfor finder elektrikernes førstemand også løbende plads i kalenderen til bestyrelsesmøder for erhvervsuddannelserne på TEC, de videregående hos Københavns Erhvervsakademi og i El- og VVS-branchens Uddannelsessekretariat (EVU).