Flere danskere kører grønt

2021 blev et rekordår for danskernes køb af genopladelige biler, der kører helt eller delvist på strøm. Mange flere ventes at investere i elbiler i de kommende år

Andelen af danskere, som sætter sig bag rattet i el- og hybridbiler, stiger kraftigt.

2021 blev et rekordår, hvor rigtig mange danskere sagde farvel til benzin og diesel for i stedet at anskaffe sig en elbil. En nylig opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at der i 2021 for første gang var flere end 100.000 el- og hybridbiler på de danske veje.

Ambitionen er, at der i 2030 skal være mindst 775.000 opladelige biler på vejene. Det har regeringen og flere partier vedtaget i en politisk klimaaftale fra forrige år.

Gode råd hvis du overvejer en elbil
Skiftet fra en benzin- eller dieselbil til en elbil kan være lidt uoverskueligt, hvis du ikke tidligere har haft elbil, og det fører mange overvejelser og spørgsmål med sig. Hvor og hvordan lader man den? Hvor langt kan den køre? Osv.

Men der er hjælp at hente, hvis du overvejer at købe en elbil. På Elbilviden.dk kan man få gode råd til, hvad man skal overveje inden man køber elbil.

Vi har valgt et par af de gode råd ud:

  1. Overvej dine lademuligheder.

Bor du i hus eller lejlighed? Adgangen til en ladestander er en vigtig overvejelse at gøre sig, inden man køber elbil. Husejere kan få installeret en ladeboks til at tanke bilen med strøm derhjemme. En ladeboks kan købes eller lejes via et abonnement.

Bor man i lejlighed eller rækkehus er det ikke lige så enkelt at få installeret sin egen ladeboks. Derfor bør man undersøge, hvordan man nemmest kan oplade sin elbil. Måske er der en offentlig ladestander i nærheden af, hvor du bor? Eller måske har din boligforening eller ejerforening en fælles ladestander?

  1. Overvej rækkevidden, du har brug for

Moderne elbiler har en rækkevidde mellem 200 og 600 kilometer på et fuldt opladet batteri, hvilket er mere end rigeligt for de fleste. Den gennemsnitlige kørsel for danskere er nemlig 39 km. om dagen, men overvej hvad der er lige netop dit behov.

  1. Prøvekør bilen

Inden man kaster penge efter en elbil, er det vigtigt at prøvekøre den. Lej den udsete model et par dage eller spørg en forhandler, om du må prøvekøre den. Ifølge Elbilviden.dk er det vigtigt, at man ved prøvekørsel kører elbilen, som man ville gøre til hverdag. Skal du køre på motorvejen på vej til arbejde, så sørg for at prøvekøre den på motorvejen.

  1. Overvej finansiering

Ligesom ved køb af normal bil er det vigtigt at overveje eksempelvis dine lånemuligheder og forsikring til bilen.

Husk, at du som medlem af Dansk El-Forbund får 10 % rabat på din bilforsikring hos Alka, som selvfølgelig også dækker el- og hybridbiler.

Læs mere her.