Fagligt fokus på Folkemødet

Dansk El-Forbund har særligt fokus på elektrikernes rolle i den grønne omstilling på årets Folkemøde på Bornholm

Efter en ufrivillig corona-pause er Folkemødet på Bornholm tilbage i sine vante fysiske rammer. Også i år er repræsentanter fra Dansk El-Forbund (DEF) til stede på Folkemødet, som afholdes i Allinge i dagene d. 16.-19. juni.

 

Torsdag vil DEF-næstformand Benny Yssing i samarbejde med Blik- og Rørarbejderforbundet og Tekniq Arbejdsgiverne sætte fokus på erhvervsuddannelsernes betydning og bidrag til den grønne omstilling i en diskussion med forskellige ungdomspolitikere. Det sker til arrangementet 'Adnan og klimatropperne'

Fredag vil DEF-formand Jørgen Juul Rasmussen sammen med formand for Tekniq Arbejdsgiverne Henrik Fugmann og formand i Blik- og Rørarbejderforbundet Henrik W. Petersen diskutere tekniske installationers bidrag til at løse kritiske samfundsudfordringer sammen med folketingsmedlem for Radikale Venstre Samira Nawa i arrangementet ’Hvem er Danmarksmester i velfærdsinstallation?’.

DEF er også ’medvært’ i debatten ’Hvordan får vi sat turbo på energirenoveringen af bygninger?’, der arrangeres i samarbejde med Blik- og Rørarbejderforbundet og BAT-kartellet.

DEF Ungdoms Nick P. Jørgensen, der til daglig er elektrikerlærling og sidder med ved bordet i Ungeklimarådet, er også repræsenteret på Folkemødet, hvor han blandt andet skal deltage i arrangementet ’Hvordan får vi hænder nok til den grønne omstilling’ og ’Stolt af mit fag! Hvorfor?’ hos Fagbevægelsens Kritikerskole.

Også formanden i DEF Ungdom Mathias Vinholt er i vælten på Folkemødet. Torsdag kl. 15 deltager han i en debat om uddannelsessnobberi og erhvervsuddannelser hos Danske Skoleelever (J18). Lørdag kl. 11 deltager han i Folkets Hus (K6) i debatten om arbejderbevægelsens kultur- og oplysningsprojekt anno 2022, mens han kl. 14 samme dag deltager i debatten ’Hvorfor fordummer vi erhvervsuddannelserne?’ hos Fødevareforbundet NNF (F20). Ungdomsformanden Mathias Vinholdt er i øvrigt en erfaren Folkemøde-deltager, og i 2019 nåede han hele vejen til finalen i ’Danmarksmesterskabet i debat’, der er en af Folkemødets helt store publikumsmagneter.

Man kan se hele programmet for Folkemødet 2022 samt hvor og hvornår DEF deltager i arrangementer ved at søge efter ’Dansk El-Forbund’ på Folkemødets hjemmeside folkemoedet.dk. Det er gratis for alle at deltage i Folkemødets arrangementer.

Efter en corona-aflysning i 2020 og en corona-begrænset udgave i 2021 er Folkemødet på Bornholm i år tilbage i sin velkendte form. Sidste gang Dansk El-Forbund deltog i Folkemødet var i 2019. Det kunne man læse om i fagbladet Elektrikeren nr. 5 2019.