Faglig rådgivning og juridisk bistand

  Når du er medlem af Dansk El-Forbund, har du ret til bistand, hvis du har en faglig sag.

  I løbet af dit arbejdsliv kan du opleve større eller mindre bump på vejen. I Dansk El-Forbund står vi klar til at hjælpe dig.

  Det kan være alt fra spørgsmål til dine ansættelsesforhold, opsigelse, barsel, løn – til uoverensstemmelser på arbejdspladsen – til i sidste konsekvens retssager.

  I Dansk El-Forbund kender vi de særlige forhold på det el-tekniske område. Det er en fordel for dig og kollegerne.

  Læs mere om, hvad vi gør for dig:

  Faglig og juridisk førstehjælp

  Når du er medlem, kan du få faglig førstehjælp om alt fra løntillæg til karriereudvikling.

  I forbund og lokalafdelinger sidder faglige sekretærer og konsulenter med erfaring inden for dit felt. Oftest er de ansatte selv udlærte elektrikere og har arbejdet på elektrikerarbejdspladser. Desuden har de mange års erfaringer som tillidsvalgte på arbejdspladser, i afdelinger eller i forbundet, så de kender branchen indefra. Og når der er behov for det, står forbundets advokater klar.

  Faglige sager

  Dansk El-Forbunds faglige afdeling kører ca. 500 sager om året (arbejdsskadesager er ikke medtaget – de kommer oveni). Årligt har det sikret de berørte medlemmer et tocifret millionbeløb i erstatninger, efterbetaling af løn, godtgørelser m.v. De faglige sager er vidt forskellige. Det er tvister, arbejdsretssager, afskedigelsessager og advokatsager.

  Mange sager bliver heldigvis taget i opløbet af lokalafdelingerne. En telefonopringning fra afdelingen til en arbejdsgiver løser ofte sagen, før den overhovedet bliver en sag. Og medlemmet får hurtigt sit krav.

  Arbejdsskadesager

  At komme ud for en arbejdsskade kan være dyrt – det kræver nemlig ofte faglig og juridisk hjælp at få sin ret. Hvert år fører Dansk El-Forbund flere hundrede sager for medlemmer, der er kommet til skade på arbejdet. Det er sager, der kan udløse erstatninger på mange hundrede tusinde kroner.

  Et medlemskab af Dansk El-Forbund er en god investering, for gang på gang viser det sig, at reglerne er så komplicerede, at det kan være nødvendigt at have eksperter til at hjælpe.