Færre arbejdsløse i april

Der bliver også færre og færre efterlønsmodtagere: Andelen falder svagt, men jævnt

Elektrikernes jobfest fortsætter: For anden måned i træk blev den i forvejen lave arbejdsløshed i april endnu lavere. Det fremgår af den nye statistik fra Dansk El-Forbunds a-kasse.

Her opgøres procenten i april til 1,30. I marts var den 1,37. De 1,30 er præcis samme tal som i samme måned sidste år.

Arbejdsløsheden har længe været konstant lav og med tendens til yderligere fald. Dette blev ændret lidt i januar og februar i år, hvor tallene steg en smule. Men nu er tendensen til fald altså tilbage.

Under en procent

Geografisk er beskæftigelsen nogenlunde jævnt fordelt: Fem afdelinger har under en procent arbejdsløse, fire ligger lige omkring eller lidt over en procent, og to afdelinger har arbejdsløshedsprocenter lidt over to.

Bornholm har igen indtaget ’duksepladsen’ med et tal på kun 0,5 procent (1,02 i marts) tæt fulgt af Lillebælt med 0,67 (0,9) og Østjylland med 0,7 (0,74). Nordsjælland og Midtjylland er optalt med henholdsvis 0,82 procent (0,72) og 0,86 (1,11).

Ingen aldersgrupper over to procent

Endnu mere jævnt ser det ud, når det gælder fordelingen på aldersgrupper. I denne opgørelse er alle grupper under to procent.

Som altid ligger de unge højest, men denne gang med kun 1,85 procent. Og ligeledes ’som altid’ har aldersgruppen fra 40-49 år lavest arbejdsløshed – mere præcist 0,54 procent for de 40-44-årige og 0,93 for de 45-39-årige.

Færre og færre på efterløn

Statistikken fortæller også, at andelen af medlemmer på efterløn er jævnt faldende. I juni 2015 var 3,12 procent af a-kassens medlemmer på efterløn, og siden er andelen blevet lavere og lavere.

Procentdelen varierer lidt fra måned til måned, men i marts 2016 kom den under tre og har været det lige siden. I april var tallet 2,45 procent, hvilket er den hidtil laveste andel.