Få overblik og mere i pension

Der kan være mange penge at spare for elektrikere med pensionsordning i PensionDanmark. Ifølge en ny undersøgelse har to ud af tre medlemmer pensionsopsparing i flere pensionsselskaber. Ved at samle dem ét sted sparer du både penge og får bedre overblik

De fleste elektrikere har via overenskomsten deres pensionsordning i PensionDanmark. Men mange af dem kan også have pensionsopsparing i andre selskaber, og det bliver i længden dyrere for dem end nødvendigt, da man betaler administrationsomkostninger i alle de selskaber, hvor man har penge stående. Og det er ikke småpenge, det drejer sig om.

Ved at samle dine pensionsopsparinger sparer du penge, fordi du dermed kun betaler omkostninger til administration ét sted. Illustration: Colourbox

Medlemmernes opsparinger uden for PensionDanmark beløber sig til i alt 114 mia. kr. I gennemsnit har medlemmer med opsparing i andre selskaber sparet 265.000 kr. op uden for PensionDanmark.

Ifølge en ny undersøgelse fra PensionDanmark har to ud af tre (65 procent) blandt pensionsselskabets medlemmer opsparing i flere selskaber for eksempel fra tidligere job eller private ordninger.

Spar 50.000 kr. eller mere

Hvis du har opsparinger i andre selskaber, end der hvor du aktuelt indbetaler til pension, bliver det altså dyrere for dig. Ved at samle dine pensionsopsparinger sparer du penge, fordi du dermed kun betaler omkostninger til administration ét sted. Det er også nemmere for dig at se, hvor meget din opsparing vokser. De årlige administrationsomkostninger svinger fra selskab til selskab. Fra 297 kroner i PensionDanmark til omkring 1.500 kroner i de dyreste selskaber.

Hvis du over et helt arbejdsliv sparer 1.000 kr. om året i administrationsomkostninger, kan det give dig 50.000 kr. ekstra på pensionsopsparingen. Har du mange opsparinger, kan det blive til endnu mere.

Nemt at samle pensionsopsparingerne

Det koster ikke noget at overføre opsparinger mellem arbejdsmarkedspensionsselskaber, men de fleste private pensionsselskaber tager penge for at overføre dine penge. Tjek inden eventuelle overførsler, om du frasiger dig nogle favorable vilkår som for eksempel en garanteret rente eller ydelse.

Du kan ringe til PensionDanmark på 7012 1330 og få rådgivning om, hvad der bedst kan betale sig for dig. Du kan også logge ind på PensionDanmarks hjemmeside pension.dk. Her kan du via PensionsInfo hente oplysninger om dine eventuelle andre pensionsopsparinger og herefter samle dem i PensionDanmark.