Få mest muligt ud af pensionen

Industriens Pension har samlet fem gode råd til elektrikere, som snart går på folkepension

Slut med at stille vækkeuret, mere tid til at hente børnebørn og ro til at fordybe sig i sin hobby – ideerne og drømmene om tiden som pensionist kan være mange. Men hvad med økonomien? Der er flere ting, der skal overvejes og tages stilling til, hvis du vil have mest muligt ud af din opsparing.

Industriens Pension har samlet fem gode råd til elektrikere med pensionsordning i selskabet, der til december fylder 25 år.

- Det danske pensionssystem er komplekst, og det er for eksempel langt fra ligegyldigt, hvordan og hvornår man får udbetalt pensionen. Der skal blandt andet tages højde for komplekse modregningsregler, og det er vigtigt, at man lige bruger noget tid på at sikre, at man får mest mulig ud af opsparingen, siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Hvis du snart skal på pension, er her fem gode råd fra Industriens Pension:

  • Saml dine pensioner: Pensioner under udbetaling skal stadig forrentes. Ved at samle dem sparer du udgifter til administration i flere forskellige selskaber.
  • Overvej, om du skal indbetale ekstra: Har du fx lidt ekstra penge et sted, er det en god ide at sørge for, at de bliver forrentet godt, indtil du skal bruge dem. Indbetalinger til en aldersopsparing bliver fx ikke modregnet i folkepensionens pensionstillæg. ​
  • Tjek, hvem der arver din pension: Det kan du gøre via Industrienspension.dk. Det er vigtigt at tage stilling til, hvem der skal have udbetalt din pension, hvis du dør. Som udgangspunkt er det din ægtefælle eller samlever, der modtager pensionen, men du kan selv vælge din pensionsarving.​
  • Bestil tid til en Senioranalyse: Få en professionel og individuel vurdering af, hvordan du bedst kan tilrettelægge udbetalingerne. Industriens Pension tilbyder alle medlemmer, der nærmer sig pensionsalderen, at få lavet en senioranalyse, der giver overblik over husstandens økonomi flere år frem i tiden. På den måde vil man kunne få alle økonomiske aspekter i husstanden med, når man overvejer, hvornår man skal starte udbetalingerne. Det er især relevant, hvis man har en kompleks økonomi.​
  • Besøg borger.dk: Se, hvordan indbetalinger og udbetalinger vil påvirke din pension.

Fakta:

Mindst 20.000 medlemmer af Industriens Pension er pensionsmillionærer. Det vil sige, at de har sparet over en million kroner op.

Alle medlemmer kan på industrienspension.dk/Minside se, hvor meget de har sparet op, vælge hvem der skal have deres opsparing, når de dør, og begynde udbetalingen af pension.

Bestil tid til Senioranalyse ved at sende en mail til senioranalyse@industrienspension.dk eller ring på 70 33 70 70. Læs mere på www.industrienspension.dk/senioranalyse.