Få energi og skæg i efterårsferien

… plus lidt vovet dans som optakt?

Så banker efterårsferien på døren, og medlemmerne af Dansk El-Forbund kan i den forbindelse sammen med familien slippe gratis om ved entreen til nogle af fornøjelserne. Det gælder for eksempel på Energimuseet, der indbyder til ’energisk efterårsferie’.

energimuseet 17

Bjerringbro-museet byder i uge 42 på blandt andet muligheden for at komme med op på toppen af en vindmølle med VR-briller og for at stege insekter og lave rodfrugtesuppe over bål i Energihaven. Hver dag er der skattejagt på det 15.000 m2 store område, hvor man blandt andet kommer rundt i de otte udstillings-huse. Desuden er der lyn- og fysikshow, dampmaskiner, gedefodring, sæbebobler og masser af andre aktiviteter.

Der er også gratis adgang på Arbejdermuseet i København, der byder på ’efterårets skæggeste oplevelse’. Det med skæg skal tages ret bogstaveligt, idet museet inviterer store og små til en uge med Danmarks måske mest populære statsminister nogensinde: Hele familien kan gå i Staunings fodspor fra lille arbejderdreng til stor statsminister.

Programmet byder blandt andet på film og muligheden for at være cigarsorterer eller et øjeblik i selskab med Staunings skæg: Det afklippede skæg er kun udstillet i efterårsferien.

Dertil kommer alle de andre spændende aktiviteter og genstande, der kan opleves på det veludstyrede museum.

Men hvis man ikke kan vente, kan man allerede gå i gang på fredag, hvor der er Kulturnat. Arbejdermuseet inviterer til ’50’er-bal og kold krig’, hvor der i festsalen er dansebal med rock’n’roll, stroll og modeshow. Her kan man slå sig løs på dansegulvet med vovede trin til varmblodig pigtrådsmusik og for et øjeblik glemme alt om tidens truende atomtrusler og arbejdsløshed.

stauning

kulturnat