Elektrikeruddannelsen – konstant populær

… men næsten kun blandt mænd. Elektrikerne optræder på mange top ti-lister i ny publikation fra Danmarks Statistik

I såvel 1988, 1998, 2008 og 2018 lå elektrikeruddannelsen i top ti over de mest populære erhvervsuddannelser i Danmark. Faktisk lå den i alle de nævnte år i top fem undtagen i 1998, hvor det blev til en placering som nummer seks.

Liste fra DS over erhvervsuddannelsers popularitet

Opgørelsen findes i publikationen ’Erhvervsuddannelser i Danmark 2019’, som netop er udgivet af Danmarks Statistik (DS). Med udgivelsen ønsker DS at ”bidrage til debatten om erhvervsuddannelserne ved at præsentere en stribe fakta om eleverne på erhvervsuddannelserne og de personer, der har taget en erhvervsuddannelse.”

Blandt andet kan man læse, at færre 25-30-årige har en erhvervsuddannelse. Hvor flere end 40 procent af de 25-30-årige for 30 år siden havde en erhvervsuddannelse som deres højest fuldførte uddannelse, gælder det i dag kun for 24 procent. Og hvor der i 2018 går 107.100 elever på erhvervsuddannelserne, var der i 2011 over 120.000 elever.

Om elektrikerne kan man også læse, at det er den næstmest populære uddannelse blandt mænd. Faget overgås kun af træfagenes byggeuddannelse.

Elektrikerne ligger på en tredjeplads med hensyn til fordelingen på sektor: Næsten alle er beskæftiget inden for virksomheder og organisationer, og kun ganske få er ansat inden for den offentlige forvaltning og service.

Ud over at præsentere fakta om eleverne på erhvervsuddannelserne – herunder forhold som forældres indkomst, frafald og beskæftigelsesfrekvens for nyuddannede – ser publikationen fra DS også på erhvervsuddannelserne i et internationalt perspektiv og sammenligner på en række parametre Danmark med andre europæiske lande. Desuden er der også afsnit om erhvervsuddannede, som indvandrer til Danmark.

DS: Erhvervsuddannelser kønsfordeling

Erhvervsuddannselser - sektorfordeling