Elektrikerpenge til grøn omstilling

Pensionsmidler investeres i at gøre Danmark til kraftcenter for omstilling til bæredygtighed

Pensionskasserne bugner med milliarder af kroner, og nu får pengene for alvor lov til at gavne den grønne omstilling. Dermed bliver også elektrikernes opsparede midler aktive i en indsats, der internationalt skal gøre Danmark til et førende kraftcenter på området.

Skærmdump: Pension som klimainvestering

Pensionsbranchen og regeringen har indgået en aftale, hvor branchen forpligter sig til at investere yderligere 350 milliarder i grøn omstilling frem til 2030. Det fremgår af en pressemeddelelse fra PensionDanmark, hvor hovedparten af Dansk El-Forbunds medlemmer har deres arbejdsmarkedspension.

De 350 milliarder kroner kommer oven i de 126 milliarder, som de danske pensionsselskaber allerede nu investerer i grøn omstilling. Men udgiften skal ikke betragtes som en byrde, mener PensionDanmark:

– Udfordringen rummer meget store eksport- og forretningsmuligheder for Danmark, som samtidig kan generere gode afkast til danskernes pensionsopsparinger. Hvis vi kan bidrage til, at mange andre lande opdager den gode forretning i grøn omstilling, kan det åbne op for en helt anden skala af private investeringer i grøn omstilling, siger selskabets administrerende direktør Torben Möger Pedersen.

Området er ikke nyt for PensionDanmark, der har været tidligt ude og allerede har foretaget grønne investeringer for 25 mia. kroner. En pressemeddelelse fra brancheorganisationen Forsikring & Pension om de store investeringsplaner kan læses her.