Elektrikernes pensionsselskaber er landets billigste

En ny opgørelse fra Finanstilsynet viser, at Industriens Pension og PensionDanmark har landets laveste administrationsomkostninger pr. medlem. De lave omkostninger betyder, at der bliver mere i pension til medlemmerne

PensionDanmark og Industriens Pension, der er de to primære pensionsselskaber for medlemmerne af Dansk El-Forbund, er de mest omkostningseffektive selskaber i branchen. Det fremgår af en ny statistik fra Finanstilsynet om danske pensionsselskabers omkostninger.

Ifølge Finanstilsynets nøgletal lå administrationsomkostningerne pr. medlem i 2017 på 278 kr. i Industriens Pension og 298 kr. i PensionDanmark. De fleste øvrige arbejdsmarkedspensionsselskaber svinger til sammenligning mellem 373 kr. og omkring 600 kr. årligt pr. medlem. De kommercielle pensionsselskaber er typisk betydeligt dyrere.

De lave omkostninger i elektrikernes pensionsselskaber skyldes en stor omkostningsbevidsthed og et konstant fokus på effektive processer.

- Vi tænker meget over, at vi er her for de ansatte i industrien. Det hele handler i sagens natur om, hvordan vi forvalter ordningen på bedst mulig vis i medlemmernes interesse. Lave omkostninger betyder, at der i sidste ende bliver mere i pension, siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

- Vi skal levere god service og rådgivning til medlemmerne, samtidig med at vi holder omkostningerne i bund. Den balance lykkes vi med via en høj grad af digitalisering af vores processer og kommunikation til medlemmerne, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.