Elektrikerne skal omfattes af ’teknologipagt’

Regeringen vil løfte arbejdsstyrkens tekniske færdigheder gennem tæt samarbejde med erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner

Elektrikerne er en af de faggrupper, der nævnes specifikt i forbindelse med et nyt udspil fra regeringen. Det er Erhvervsministeriet, der i en pressemeddelelse fortæller, at regeringen i løbet af de kommende måneder vil igangsætte en Teknologipagt.

teknopagt grøn

Pagten skal få flere unge til at interessere sig, uddanne sig og arbejde inden for det digitale og tekniske område. Baggrunden er, at danske virksomheder efterlyser ansatte med digitale og tekniske kompetencer:

”I takt med at avanceret teknologi og digitale løsninger udbredes i fremtiden, vokser virksomhedernes efterspørgsel efter fx ingeniører, dataloger, biostatistikere, elektrikere og andre personer med digitale og tekniske færdigheder,” hedder det i pressemeddelelsen.

Teknologipagten vil være åben for alle, der vil bidrage, og det konkrete indehold bliver i vidt omfang op til deltagerne: Pagten startes formelt i foråret med et arrangement, hvor parterne skriver under på "Teknologipagterklæringen", hvor de fortæller, hvordan de konkret vil deltage.

Regeringen vil afsætte 75 mio. kr. til Teknologipagten, der også får et Teknologipagtråd og et sekretariat, der skal varetage det daglige arbejde og koordinere de konkrete indsatser. Pagten skal også ses i sammenhæng med en strategi for Danmarks digitale vækst, der præsenteres den 30. januar.

teknopagt regeringen