Elektrikerne fortsætter jobfesten

Så er arbejdsløshedstallet faldet igen, igen

Ud af 2.369 elektrikere i alderen 40-44 år var 19 i september i kortere eller længere tid berørte af arbejdsløshed – svarende til ni fultidsarbejdsløse måneden igennem. Det gav en samlet arbejdsløshedsprocent på 0,37 for aldersgruppen.

a-statistik alder

Tallet fremgår af den seneste arbejdsløshedsstatistik fra Dansk El-Forbunds a-kasse, hvor der også er mange andre positive nyheder. For eksempel rammer afdeling Bornholm igen et flot rundt 0. Men det er jo snart ikke nogen nyhed …

Generelt viser september-tallet fra a-kassen endnu engang et fald i arbejdsløsheden. Den er nu nede på 1,07 procent. I august var tallet 1,15 procent, og i september 2016 var det 1,23.

Syv af de 11 afdelinger er under en procent, og ingen er over to. Lavest ligger Bornholm med nullet, men både Midt- og Østjylland er tæt på med henholdsvis 0,58 og 0,63 procent. Afdelingerne Lillebælt, Vestsjælland og København ligger alle lige over 0,9 procent.

Afdelingen Storstrøm står for endnu en af de positive nyheder. Mens beskæftigelsen steg andre steder, var opsvinget længere tid om at komme i gang her, men nu er afdelingen med 0,95 procent kommet med i ’klubben’, hvor arbejdsløsheden er under en procent.

Når det gælder arbejdsløshedens fordeling på aldersgrupperne, så er billedet det sædvanlige forstået på den måde, at de 20-24-årige ligger højest – men med beskedne 1,79 procent. Alle grupper mellem 30 og 54 år ligger under en enkelt procent – og lavest altså de 40-44-årige med 0,37 procent.

Situationen betyder også, at der nu meldes om tiltagende mangel på elektrikere. Antallet af virksomheder, der melder om arbejdskraftmangel som produktionsbegrænsende faktor, har ikke været større siden 2008.