Elektrikerlærling til DM i debat

Elektrikerlærling og medlem af Ungdommens Landsudvalg i Dansk El-Forbund Mathias Vinholt er udvalgt til at være blandt de deltagende debattører ved de indledende runder i dette års DM i debat

’Det er en stor glæde at kunne offentliggøre, at vores egen Mathias Vinholt er blevet udvalgt til at være blandt de 16 deltagende debattører ved de indledende runder i dette års DM i debat’.

Sådan lyder det på Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms (DSU) facebookside.

Debattalentet Mathias Vinholt var også på talerstolen på efterårets DEF-kongres, hvor han slog et slag for, at der skal være mere tid til at repetere på uddannelsen. Foto: Henrik Bjerregrav. 

Den 25-årige Mathias Vinholt, der er faglig aktiv i ungdommen hos Dansk El-Forbund og var en af repræsentanterne for Ungdommens Landsudvalg på efterårets kongres, er til daglig elektrikerlærling hos G4S Danmark. Derudover sidder han med i DSU’s nationale forretningsudvalg og står blandt andet i spidsen for organisationens faglige arbejde.

I et opslag på Politikens facebookside, hvor man har kunnet - og stadig kan - nominere et debattørtalent, står der følgende i den kommentar, som har nomineret ham:

’Jeg vil sgu gerne nominere Mathias Vinholt. Han siger tingene lige ud af posen og er ikke bleg for at kalde en spade for en spade. Han ville klæde feltet af deltagere til DM i debat!’.

DM i debat 2019

Ved DM i debat, som i 2019 løber af stablen for niende gang, dyster 32 unge debattører hvert år på ord og argumenter om at blive Danmarks bedste debattør. Konkurrencen afholdes i samarbejde mellem DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd - og Politiken. Deltagerne er en blanding af politisk aktive, repræsentanter fra DUF’s medlemsorganisationer og uafhængige debattører.

De indledende runder afholdes i Politikens Hus i København, mens semifinaler og finale afholdes på Folkemødet på Bornholm d. 14. og 15. juni.