Elektrikerlærling bliver blogger

Elektrikerlærling og medlem af Ungdommens Landsudvalg i Dansk El-Forbund Mathias Vinholt er ny blogger hos Jylland Posten

Den 25-årige elektrikerlærling Mathias Vinholt har det ikke kun i munden. Han kan også udtrykke sig på skrift. Og det i sådan en grad, at han nu er blevet ny blogger hos Jyllands-Posten. Her vil han blandt andet skrive om arbejdsmarked, fagbevægelse, uddannelse og solidaritet.

Elektrikerlærling Mathias Vinholt (til højre) ses her i finalen mod DSU-formand Frederik Vad Nielsen (til venstre), der løb med sejren til DM i Debat på årets Folkemøde. Foto: Benjamin Rothenborg Vibe.  

’Jeg vil skrive som ung elektrikerlærling, der sammen med resten af min generation står overfor at skulle overtage varetagelsen af et Danmark, hvor to af de bærende søjler er under pres og forandring: Velfærdssamfundet og vores arbejdsmarkedsmodel’. Sådan lyder det i den første blog fra elektrikerlærlingens hånd, der bærer overskriften ’Om klassekamp og ellerter’.

Mathias Vinholt blev for alvor et kendt ansigt på årets Folkemøde på Bornholm, hvor han nåede hele vejen til finalen i Danmarksmesterskabet i Debat, der er en af Folkemødets helt store publikumsmagneter. Her dyster 32 unge med ord og argumenter om at blive Danmarks skarpeste debattør. Mathias Vinholt fik af dommerne ros for sin ’no bullshit-håndværkerstil’, ligesom han fik tilnavnet ’fagbevægelsens debatstormer’. Det kan man læse mere om på side 17 i fagbladet Elektrikeren nr. 5 2019.

Den rapkæftede debattør, der er medlem af Ungdommens Landsudvalg i Dansk El-Forbund, var også på talerstolen til forbundets kongres i efteråret, ligesom han tidligere har deltaget i Debatten på DR og i øvrigt blander sig i medierne, når det gælder arbejdsmarkedsforhold. Mathias Vinholt, der til daglig står i lære hos G4S Danmark, er også aktiv i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), hvor han sidder med i organisationens nationale forretningsudvalg.  

Du kan læse Mathias Vinholts første blog i Jyllands-Posten HER. Blogindlægget kom i øvrigt i top 5 over de mest læste blogs på Jyllands-Posetn.dk.